Crypto Nieuws: Marktupdate September 2023

Crypto Nieuws: Marktupdate voor september 2023

September 2023 was relatief gezien een rustige maand, maar er waren toch een paar opvallende gebeurtenissen die het vermelden waard zijn. Het gebeurt namelijk niet vaak dat Bitcoin een positieve maand heeft in vergelijking met de aandelenmarkten, maar in september 2023 was dat wel het geval. Hieronder vindt u een samenvatting van de belangrijkste financiële gebeurtenissen van de afgelopen maand.

1 september 2023: Sterke Banengroei in Augustus Overtreft Verwachtingen

Op 1 september werden de Nonfarm Payrolls en het werkloosheidscijfer voor augustus 2023 vrijgegeven, waarbij beide cijfers de verwachtingen negatief overtroffen. Dit verrassende nieuws demotiveerde het beleggerssentiment en verhoogde de verwachtingen van een mogelijke renteverhoging door de Federal Reserve. (Bron: CNBC)

6 september 2023: Cathie Wood’s Ark Investment Dient Ethereum ETF-aanvraag in

Op 6 september diende Ark Investment een historische aanvraag in voor haar allereerste Amerikaanse spot Ethereum ETF, wat een mijlpaal markeerde in de acceptatie van digitale activa. Deze stap had directe invloed op de koers van Ethereum en bevordert de acceptatie van cryptocurrencies als beleggingsactiva. Op dit moment heeft een groot aantal financiële instellingen een spot/futures Ethereum ETF-aanvraag lopen. (Bron: Reuters)

13 september 2023: Consumentenprijzen (CPI) voor Augustus 2023 in Lijn met Verwachtingen

Op 13 september werden de consumentenprijzen (CPI) voor augustus 2023 gepubliceerd, waarbij de cijfers overeenkwamen met de verwachtingen van analisten. Dit nieuws leidde tot instabiliteit in de financiële markten en wijst erop dat de inflatie voorlopig nog voor problemen zal zorgen en vergoot de kans op meer rentestijgingen in de toekomst. (Bron: CNBC)

20 september 2023: Federal Reserve Handhaaft Rentetarief op 525 Basispunten (5.25%)

Op 20 september kondigde de Federal Reserve aan dat het de rentetarieven onveranderd zou houden op het huidige niveau. Dit besluit was in lijn met de verwachtingen van analisten. Voorzitter Powell gaf aan dat de inflatie nog steeds niet het gewenste niveau van 2% per jaar heeft bereikt. Bovendien waarschuwde hij beleggers dat als de inflatie- en werkloosheidscijfers op dit niveau blijven hangen, er meerdere renteverhogingen nodig zullen zijn. (Bron: CNBC)

28 september 2023: Gross Domestic Product Q2 (BBP) Blijft op Koers zoals Verwacht

Op 28 september werden de groeicijfers voor het Amerikaanse bruto binnenlands product (GDP) in het tweede kwartaal bekendgemaakt, waarbij de resultaten in lijn waren met de verwachtingen van analisten. Deze cijfers bevestigden de economische groei en versterkten het vertrouwen van beleggers. Ondanks deze groei is dit niet het scenario waarop de Federal Reserve had gehoopt met de huidige rentevoet, aangezien de economische groei de kans op toekomstige rentestijgingen vergroot. (Bron: Reuters)

29 september 2023: Crypto-Whales Bezitten Meer dan 66% van het Totaal Aanbod In Bitcoin

Op 29 september werd gemeld dat grote crypto-investeerders, ook wel ‘crypto whales’ genoemd, meer dan 66% van de totale voorraad van Bitcoin in handen hebben. Dit nieuws trok de aandacht van zowel investeerders als experts. Omdat dit gegeven erop wijst dat het aanbod van Bitcoin steeds schaarser wordt, wat in de toekomst een positieve invloed kan hebben op de prijs, vooral als de vraag weer toeneemt. (Bron: Binance)

29 september 2023: SEC Vertraagt Bitcoin ETF-voorstellen van BlackRock en Valkyrie

Op 29 september kondigde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aan dat ze de goedkeuring van Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) van zowel BlackRock als Valkyrie hebben vertraagd. Deze vertraging heeft de aandacht getrokken van investeerders en marktwaarnemers, aangezien de goedkeuring van dergelijke ETF’s wordt gezien als een belangrijke stap voor institutionele betrokkenheid bij de cryptomarkt. Het besluit onderstreept de uitdagingen en zorgvuldigheid die gepaard gaan met de regulering van cryptocurrencies. (Bron: Blockworks)

De gebeurtenissen in september 2023 hebben een duidelijke invloed gehad op de financiële markten. Terwijl de aandelenmarkten verliezen hebben geleden, maakte Bitcoin een opvallende ommekeer. Voor het eerst in zeven jaar beleefde Bitcoin een positieve maand in september, wat bijzonder opmerkelijk is.

Niels_Kaptein_Over_Ons_Callisto_Capital
Niels Kaptein Fund Manager

Altijd op de hoogte blijven van de financiële ontwikkelingen?

Meld u hieronder aan voor de nieuwsbrief

Meld u aan
Maak kennis
callisto-capital-background-dashboard

Start vandaag

Meld je aan voor de nieuwsbrief