Veelgestelde vragen

Is mijn investering veilig bij Callisto Capital?

Callisto Capital maakt gebruik van de meest geavanceerde beveiligingstechnieken binnen de cryptocurrency markt, er is namelijk een samenwerking met Amdax die de bewaring van de digitale valuta op zich neemt. Zij maken gebruik van zogehete "Cold Wallets" dit zijn wallets die beveiligd zijn tegen online bedreigingen. Verder zijn deze tegoeden bij hen gedekt door reserves en worden deze cryptoactiva nooit uitgeleend. Amdax staat ook onder toezicht van De Nederlandse Bank (DNB).

Wie doet de fondsadministratie van Callisto Capital?

De fondsadministratie wordt verricht door Asset Care Fund Services B.V.

Wat is een high watermark?

Een high watermark is een punt waarop Callisto Capital prestatievergoedingen begint te verdienen. Als de waarde van de investering boven de high watermark stijgt, wordt de high watermark verhoogd. Als de waarde van de investering onder de high watermark daalt, moet Callisto Capital eerst zorgen dat het totaalbedrag van de investering weer boven de high watermark uitkomt voordat er weer prestatievergoedingen verrekend kunnen worden.

Wat is de NAV?

De NAV staat voor Net Asset Value en wordt op maandelijkse basis berekend. Dit is ook het moment waar stortingen, bijstortingen en afnames gedaan kunnen worden. Bij Callisto is dit de eerste werkdag van de maand.

Is er een minimale investeringsdrempel voor het fonds?

Callisto Capital hanteert een minimaal deelname bedrag van €100.000. Dit komt doordat Callisto Capital onder het AIFMD-registratie regime valt. Bij dit type fondsen stelt de AFM dat het minimale bedrag per participant €100.000 bedraagt.

Waarom valt Callisto Capital buiten AFM toezicht?

Dit komt doordat Callisto Capital geregistreerd staat onder het AIFMD regime, wat betekent dat Callisto Capital gezien wordt als een light-fund. Een van de voorwaarden die een light-fund hanteert is een minimaal deelname bedrag van €100.000. Kortom, Callisto Capital staat geregistreerd bij de AFM maar valt niet onder toezicht van de AFM. Voor meer informatie over deze regeling verwijzen wij u door naar de volgende link: https://www.afm.nl/nl-nl/sector/beleggingsinstellingen/aifm/reikwijdte-vergunning-of-registratieplicht-aifm

Kunnen investeerders op elk gewenst moment geld storten en opnemen?

Nieuwe deelnames, stortingen en opnames vinden plaats op het zogeheten NAV moment. Het NAV moment vindt 1 keer per maand plaats en bij Callisto Capital is dit de eerste werkdag van de maand.

Kan ik cryptovaluta overmaken naar het fonds?

Hoewel Callisto Capital handelt in cryptovaluta, is het niet mogelijk om rechtstreeks cryptovaluta over te maken naar het fonds. U zult ze eerst moeten verkopen voor euro’s en die dan vervolgens overmaken naar de IBAN-bankrekening van het fonds. Maar voordat u geld kunt storten in het fonds zult u eerst de verplichte CDD moeten voltooien.

Is er een derde partij die het fonds controleert?

Zoals eerder benoemd werken we nauw samen met onze onafhankelijke fonds administrateur Asset Care. Zij hebben niet alleen inzage in de activa en de prestaties van het fonds, maar ook in alle handelingen en transacties die er gedaan worden.

Wat is beheerd beleggen in cryptocurrencies?

Beheerd beleggen in cryptocurrencies, is het investeren in cryptocurrencies waarbij Callisto Capital het beheer op zich neemt. Het doel hiervan is om de complexiteit en risico's van het zelfstandig verhandelen van cryptocurrencies te verminderen. Dit terwijl u toch kunt profiteren van de potentie van deze activaklasse.

Wat is Customer Due Diligence (CDD)?

CDD is een proces waarbij een bedrijf de identiteit van zijn klanten verifieert en hun risico’s evalueert als onderdeel van hun anti-witwas en anti-financiering van terrorisme (AML/CFT) verplichtingen. Dit proces is bedoeld om ervoor te zorgen dat een bedrijf voldoende informatie heeft over zijn klanten en hun activiteiten, zodat het eventuele risico’s kan identificeren en beheersen. De CDD die wij uitvoeren is een verplicht onderdeel van de inschrijvingsprocedure.

Wat is de bitcoin halving cycle?

De Bitcoin-halvering is een gebeurtenis waarbij de beloning die mensen krijgen voor het verwerken van transacties op het Bitcoin-netwerk wordt gehalveerd. Deze beloning staat bekend als "blokbeloning" en bestaat uit nieuwe Bitcoins die worden gecreëerd en transactiekosten van Bitcoin-gebruikers.

Geen vragen meer?

Start vandaag met beleggen

Meld u aan
Maak kennis
call-to-action-callisto-capital

Start vandaag

Meld je aan voor de nieuwsbrief