Crypto Nieuws: Marktupdate Juli 2023

Crypto Nieuws: Marktupdate voor juli 2023

Juli 2023 bracht een reeks van cruciale gebeurtenissen die de financiële markten sterk beïnvloedden en investeerders wereldwijd in de gaten hielden. Hier is een samenvatting van enkele van de meest significante gebeurtenissen:

7 juli: Nonfarm Payrolls

Op 7 juli publiceerde het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics het rapport over de Nonfarm Payrolls voor juni 2023. Het rapport, zoals gemeld door CNBC, toonde een aanzienlijk lagere groei van banen dan verwacht. Deze onverwachte daling zorgde voor bezorgdheid over de economische groei en had impact op verschillende markten. Beleggers hielden deze gegevens nauwlettend in de gaten, omdat ze van invloed kunnen zijn op het monetaire beleid van de Federal Reserve. Lees het volledige rapport hier: CNBC Jobs Report – June 2023.

12 juli: Core CPI

Op 12 juli publiceerde het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics het rapport over de Core Consumer Price Index (CPI) voor juni 2023, zoals gerapporteerd door CNN. Het rapport toonde een lager dan verwachte inflatie, wat enige opluchting bracht met betrekking tot aanhoudende prijsstijgingen. Inflatiecijfers zijn van groot belang voor het monetaire beleid en rentetarieven, en deze bevindingen hadden invloed op beleggers en marktanalisten. CNN CPI Inflation – June 2023.

13 juli: XRP wordt niet beschouwd als een security

Op 13 juli heeft een Amerikaanse rechter geoordeeld dat XRP, de cryptocurrency uitgegeven door Ripple Labs, niet wordt beschouwd als een effect. Dit belangrijke juridische besluit, gerapporteerd door Reuters, markeerde een keerpunt in het langdurige juridische geschil tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC). De uitspraak had een aanzienlijke impact op de positie van XRP op de markten en verschafte duidelijkheid over de juridische status ervan. Reuters – XRP is geen security.

13 juli: Eerste Europese Bitcoin ETF

Op 13 juli markeerde een historische mijlpaal voor de cryptocurrency-markt met de lancering van de eerste Europese Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF). Dit ETF, zoals gerapporteerd door de Financial Times, bood Europese beleggers de mogelijkheid om blootstelling aan Bitcoin te krijgen via traditionele financiële markten. Dit werd gezien als een belangrijke stap voor de bredere acceptatie van cryptocurrencies.

26 juli: Fed Interest Rate Decision

Op 26 juli maakte de Federal Reserve bekend dat zij haar rentetarieven ongewijzigd zou handhaven op 0 basispunten. Dit besluit weerspiegelde de doelstelling van de Fed om accommoderend monetair beleid te handhaven, te midden van economische onzekerheid en zorgen over inflatie. CNBC rapporteerde uitgebreid over dit besluit. Lees meer.

27 juli: ECB Interest Rate Decision

Op 27 juli nam de Europese Centrale Bank (ECB) een besluit om haar rentetarieven met 25 basispunten te verhogen, als antwoord op de toenemende inflatie in de eurozone. Deze stap markeerde een duidelijk verschil in monetair beleid in vergelijking met sommige andere centrale banken wereldwijd. Meer informatie vindt u hier. Lees meer.

28 juli: Core PCE Index

Op 28 juli werd het rapport vrijgegeven over de Core Personal Consumption Expenditures (PCE) Index voor juni 2023, waaruit bleek dat deze onder de verwachtingen lag. De PCE-index is van bijzonder belang omdat het een gewogen inflatie-index is die rekening houdt met uitgavenpatronen. De Federal Reserve beschouwt deze index als een leidende indicator voor inflatie en het weerspiegelt nauwkeurig de impact van prijsveranderingen op de kosten van levensonderhoud voor consumenten. Het heeft een aanzienlijke invloed op het monetaire beleid en is van groot belang voor investeerders en beleidsmakers. CNBC rapporteerde uitgebreid over deze ontwikkeling. Lees meer.

Ondanks deze gebeurtenissen daalde de totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies in juli met ongeveer 1,3%. Opmerkelijk was de prestatie van XRP, dat deze maand met kop en schouders bovenuit stak met een indrukwekkende stijging van meer dan 47%.

Doeke Goedegebuure Fund Manager

Altijd op de hoogte blijven van de financiële ontwikkelingen?

Meld u hieronder aan voor de nieuwsbrief

Meld u aan
Maak kennis
callisto-capital-background-dashboard

Start vandaag

Meld je aan voor de nieuwsbrief